Onyx is een edelsteen die onder grote druk van nietszeggende plantenresten ontstaat. Vaak zeggen we wanneer iemand aan ons vraagt: ”Wat is er? ….. O niks”.

Toch is er meestal wel iets dat we liever niet (op dat moment) bespreken. Wanneer we echter in een veilige omgeving onder ogen zien wat ons raakt, kunnen we ontdekken welke mooie eigenschappen van ons in het nauw zijn gekomen. Veelal zijn dit eigenschappen of waarden die al veel langer onderdrukt worden. Wanneer we in therapie samen op een veilige manier de confrontatie aangaan met dat wat er is of was, dan ga je ontdekken welke mooie edelsteen onder druk geperst is en al veel langer verborgen lag.

Even voorstellen

Ik ben Lisette Postma (1973) getrouwd met André.We hebben drie dochters en één zoon. Met veel voldoening en plezier ben ik sinds 1994 gediplomeerd banketbakster.

In diezelfde jaren heb ik divers creatief kerkenwerk gedaan zoals workshops met een bemoedigende boodschap, spelletjesavonden, speelgoed en granola verkoop voor goede doelen. Ook deed ik bezoekwerk in de kerk en werd maatje van jongeren en gezinnen. Doordat ik tijdens dit werk vaak de kwetsbaarheid van zowel jongeren als volwassenen heb ervaren, groeide mijn verlangen om hier professioneel mee om te kunnen gaan.

Ik deed de tweejarige cursus psycho pastorale toerusting gevolgd. Vervolgens deed ik de opleiding tot psychosociaal therapeut bij De Roos opleidingen, plus een cursus ‘Teken je gesprek’. Tijdens mijn opleiding heb ik zelf ook therapie gehad. Eerdere ervaringen, plus wat ik tijdens de opleiding en in therapie leerde, gaf mij de boost om dat wat het mij opbracht, met anderen te delen. Daarom startte ik mijn eigen praktijk. Regelmatig volg ik bijscholingen zoals EMDR, psychodrama en traumatherapie. 

Psychosociaal Therapie

Je mag zijn zoals je bent bedoeld: waardevol, uniek en vrij. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Negatieve gebeurtenissen van nu of eerder kunnen in combinatie met jouw unieke karakter bijvoorbeeld angst in je leven hebben gebracht. Deze angst zet je denken, voelen en handelen vast in een patroon dat niet echt van jouw is. Dit patroon kan zo eigen voelen, dat het al jaren lijkt alsof jij dit bent. Therapie brengt jou als persoon in beeld. Het in contact komen met jezelf is spannend. Dat is heel normaal omdat wij mensen niet vanzelfsprekend de pijn of het verdriet op zoeken. Toch gaat de weg van herstel door die pijn of dat verdriet heen. Met liefde en onvoorwaardelijk respect blijf ik relationeel met jou verbonden als therapeut, totdat jij je unieke waarde vindt en kan zijn zoals je bedoeld bent.